November 2021,

Lieve vrienden en volgers, bij deze delen wij mee dat wij, de Smugglers Bluesband, definitief aan Corona zijn overleden. De afgelopen anderhalf jaar hebben we al in een soort van coma gelegen, maar uiteindelijk hebben we gezamenlijk in goed overleg besloten ‘de stekers er uit te trekken’.

De scheiding die we in de maatschappij zien, hebben wij ook binnen de band. We hebben verschillende meningen over wat er met de maatschappij aan de hand is, de maatregelen, wat moet en mag of juist niet, etc. Dat is niet erg, we respecteren elkaar en onze meningen, ook waar die verschillen. Maar dat brengt ons ook tot de nuchtere conclusie dat wij als live band op deze manier niet voort kunnen bestaan. Nogmaals, we gaan in harmonie en als vrienden uit elkaar. We hebben afgesproken dat we in de toekomst samen nog van vele biertjes gaan genieten en zeker bij gelegenheid graag nog een keer samen muziek zullen maken. Maar als band zijn de Smugglers woensdag 3 november 2021 na ongeveer tien mooie jaren overleden.

Wij bedanken iedereen die onze optredens bezocht hebben, die met ons gezongen, gedanst en gefeest hebben. We weten dat wij bij lange na niet de beste band waren en nóóit zouden worden…. Maar we waren wél leuk!!!

We zijn in 2010 met de Smugglers gestart met Andreas Kösling op zang en gitaar, Martin Peulen op bas, Fred Reefman op blues-harp, Oscar Pals op drum en Erik ten Thij op gitaar. Vanaf 2012 begonnen we met onze eerste voorzichtige schreden op verschillende podia; van tuin feest naar pannenkoekenhuis tot HD-Treffen. In 2013 vertrok Fred en nam Andreas ook de harp partijen voor zijn rekening, waardoor hij als frontman, multi-instrumentalist en entertainer optimaal tot zijn recht kwam. Begin 2014 kwam Matt Verschoor bij de band op bas. In deze jaren zijn we ook de huisband van de jam sessies in de Nix geweest, iets waar we tot op de dag van vandaag trots op zijn. Eind 2017 stopt Matt en vanaf begin 2018 neemt Frank Raffa de baspartijen voor zijn rekening. Frank leert als een malle het Smugglers repertoire en vanaf begin 2018 pakken we met Frank de draad weer goed op met veel optredens. In 2019 zijn we ‘achter de schermen’ bezig met de voorbereidingen van onze zelfgeorganiseerde tour naar Zwitserland en Italië in 2020. Optredens bij Tschuppi's Wonderbar - seit 2003 in Luzern en op de camping van Erik in Italië Parco Dei Castagni - Montecreto zijn reeds bevestigd wanneer in maart 2020 de pleuris uit breekt... 🤧😷

Alle geplande optredens worden gecanceld, zelfs repeteren wordt een tijdlang onmogelijk. We ‘treffen’ elkaar ‘on-line’ met een zielig biertje in de hand, hoewel we zelfs dan nog met elkaar de grootste pret kunnen hebben. Maar van muziek maken komt weinig tot niets meer terecht. Het is de Corona pandemie die ons uiteindelijk ‘de kop’ kost. We blijven goed met elkaar in contact, we repeteren nog een paar keer bij Andreas in zijn grote woonkamer (Duits hé!) en zelfs in de tuin, netjes op anderhalve meter afstand.

In augustus 2020 hebben we nog één keer een ‘echt’ optreden bij het Mystiek Theater. We spelen die zondagmiddag ‘open air’ in een werkelijk verzengende hitte (+35°C) en als we aan de laatste set willen beginnen worden wij met publiek bijna letterlijk weggeblazen door een plotseling opstekende heftige zomerstorm. Er ontstaat best wel een paniekerige en gevaarlijke situatie en die laatste set hebben we nooit meer gespeeld.

We zijn dankbaar voor de 10 jaren dat we samen de Smugglers Bluesband zijn geweest. Thanks for your support, you know who you are!

Andreas, Oscar, Frank & Erik

De Vacature Bassist is inmiddels vervuld door Frank Raffa (AUS) Wij wensen Frank een hartelijk welkom en kijken vol plezier uit naar nieuwe optredens met Frank! 

VACATURE BASSIST

Hallo Blues Bassist, wij zijn op zoek naar JOU!!!!!  IMG_0044.jpg

Je hebt je gear in orde, podium ervaring en je wilt hard werken om onze nummers goed te leren spelen.

De Smugglers zijn per direct op zoek naar een nieuwe bassist, bij voorkeur een 'podium beest'. Komt de blues bij jou uit je poriën? Jij kunt rocken, maar bovenal heb je SWING en GROOVE....

Kom dan alsjeblieft nader kennis maken met ons om de podia in de Euregio met ons onveilig te maken.

Wij repeteren elke woensdag van 20:00 tot 22:00 uur, vooral omdat we dat leuk vinden.

 

 

NIEUWE SMUGGLERS FACEBOOK-LIKEPAGINA!!!

Na de zoveelste poging (zonder resultaat)onze Facebook pagina te openen en updaten, uiteindelijk het besluit genomen een nieuwe pagina te starten. 

Klik op de onderstaande link en je wordt doorgestuurd naar de juiste pagina:

SMUGGLERS BLUESBAND FACEBOOK